zondag 6 april 2008

Lous terug uit gevangenis Zimbabwe!!!

Lieve lieve lieve Mensen,

Wat ben ik blij dat ik jullie weer kan schrijven, want wat ik heb meegemaakt is met geen pen te beschrijven!
Ik, Lous Haasdijk, jullie eigen ster presentatrice heeft vast gezeten in een gevangenis in zimbabwe!
Ik zal jullie een korte inpressie geven van wat er gebeurd is.

Zoals jullie weten is Therese Steinmetz dol op juwelen, en had ze er lucht van gekregen dat je in zimbabwe naar een groeve kon gaan om daar zelf diamanten te gaan zoeken. Dit leek Sonja en mij ook wel een leuk en goedkoop idee, en daarom hebben we een autootje gehuurd en zijn we richting Zimbabwe gereden. Maar wat valt die reis tegen zeg, zand, zand en nog eens zand!
Het is 1 grote woestijn daar! Maar als je in gedachten houdt dat je met een kilo diamanten terug komt hebben wij dat er graag voor over!
Eenmaal aangekomen in de hoofdstad van Zimbabwe, zijn we opzoek gegaan naar een leuk en toch degelijk gastenverblijf. Nou lieve mensen dat valt daar niet mee, ze hebben daar nog geen sterren systeem uitgevonden waaraan je kunt zien hoe luxe een hotel is. Naar onze mening was ons hotel -3 sterren, geen stromend water, laat staan warm water, geen electriciteit, laat staan airco! etc etc...
De volgende dag zijn we voor dag en dauw op gestaan, om onze slag te gaan slaan in de diamanten handel.
Zelf had ik voor de gelegenheid een mooie goud kleurige avondjurk afgezet met kant aangetrokken, en Sonja en There zagen er ook meer dan beeldig uit!
Eenmaal aangekomen bij de groeve, bleek dat we ons zelf beter een paar kaplaarzen hadden kunnen aantrekken, want het lag daar vol met water en je moet zelf alles zeven en doen. Ook dit hebben we weer overleefd en zowaar kregen we diamanten boven water!!! Joepie!
Therese gilde het uit" we worden rijk"! en "niemand heeft straks zo'n halscollier als ik", en dat had ze niet mogen zeggen!
Kort na de belachelijke uitbarsting van Therese, stonden er mannen in uniformen achter ons en vroegen ons wat we aan het doen waren. Sonja en ik probeerde duidelijk te maken dat we een zandkasteel aan het maken waren, en dat we van diamanten niets afwisten, lieve mensen dat mocht niet baten, zonder pardon werden we in de boeien geslagen en afgevoerd naar het politiebureau! Na een soort zaanse verhoor methode bekende Therese dat we diamanten aan het zoeken waren, en dat is streng verboden in zimbabwe! We zijn er vanaf gekomen met drie weken celstraf! Drie weken! En hoe moet het dan met het oud vedetten paasgala? en met "wie van de drie"? Ik voelde de tranen al over mijn gezicht gaan, gelukkig had ik waterproof mascara op, want anders had ik dit echt niet overleefd. Maar toen wist ik niet dat de gevangenis in Zimbabwe wat anders is dan de gevangenis in scheveningen. Ons hotel had -3 sterren, maar de gevangenis had - 300 sterren!!! Wat een vreselijke bedoeling is het daar, geen toiletpapier,geen water, zelfs geen bedden waar we onze mooie hoofdjes op te rusten konden leggen, ik denk dat ik hier 4 jaar therapie voor nodig heb om dit drama te verwerken. Maar goed, ik ga het hier niet meer over hebben we moeten verder, en we gaan nu allleen nog maar aan de toekomst denken.

Wat is nu de stand van zaken: Vanavond vlieg ik met de meiden terug naar nederland, en daar zal ik mijn hele verhaal uit de doeken doen bij een ingelaste "in de hoofdrol" onder leiding van mijn goede vriendin Mies. B, We hopen natuurlijk op een mega kijkcijferhit, aangezien Mies nog steeds erg geliefd is onder het nederlandse volk zal dit geen probleem opleveren.

Na de uitzending gaan Mies, Lenny en ik voor een wel verdiende rustige vakantie naar het huis van Rick felderhof. Na het horen van mijn verhaal heeft hij gelijk zijn huis ter beschikking gesteld en zullen wij daar drie weken vertoefen. Wat ik na die tijd zal gaan doen laat ik nog even open, want wat ik de afgelopen 5 weken heb moeten meemaken, maken sommige mensen nog niet eens mee in hun hele leven!

Voor nu allemaal een hele dikke knuffel van een uitgeputte en zeer verslagen Lous.

xxx Lous

2 opmerkingen:

MIES B zei

Lieve Lous,

De voorbereidingen voor "In de hoofdrol / Lous Reprise " zijn in volle gang. Laten we hopen dat het een mooie uitzending zal worden.

Groet,
Mies B.

MIES B zei

Lous,
De catering voor vanavond is geregeld. Joop B. zal voor de hapjes zorgen en ik heb Imca weer aan het bloemschikken gezet.

Groet,
Mies